Muzikale leiding

 

Onze dirigent: Wim Dijkstra

Zijn eerste muzieklessen heeft hij ontvangen van Harm van der Meer en Wiebren Valkena, na de middelbare school volgde de Muziek Ped.Academie (MPA) te Leeuwarden en hierna bezocht Wim het Conservatorium in Groningen. Deze opleiding werd afgerond met diploma’s voor schoolmuziek, HaFaBra directie en trompet.

Tijdens de opleiding ontstond de interesse om ook gospelkoren te dirigeren. Thans is Wim dirigent van Crescendo uit Hyum –Finkum en Excelsior uit Oudebildtzijl. Ook is hij dirigent van de Rising Hope Gospelchoir en sinds kort ook van de Bliid Boadkskip Sjongers.

 

Onze pianiste: Gelske Bergsma

Even voorstellen: Gelske Bergsma, sinds september ‘07 pianiste bij de BBS.

Hier volgt in het kort mijn muzikale levensloop:
Ik studeerde piano aan het conservatorium te Groningen bij de pianiste Maria Stroo en studeerde af als dm (docerend musicus). Ik ben als pianiste sinds vele jaren werkzaam als docent bij de muziekschool in St. Annaparochie
(sinds kort cvk Muzarthe), en ook docent in de privé-praktijk.
Daarnaast heb ik een zeer lange ervaring in het begeleiden van solisten (blazers, zangers) en koren.

Al sinds m’n studietijd ben ik ook actief als koorzangeres: Groningse Bachvereniging (thans Capella Groningen), 10 jaar gezongen bij het Van Harens Ensemble in St. Annaparochie en thans nog actief bij het NNCK (koor van het NNO) en het Noordelijk Vocaal Ensemble te Groningen.
Ook heb ik een aantal jaren gezongen in een close-harmony koor (Stay close, inmiddels opgeheven).
Verder heb ik op koor-gebied een opleiding docent koorscholing gedaan, ook cursussen op dit gebied gegeven, en later nog een opleiding als dirigent gevolgd.

Ik volg verder (on)regelmatig zanglessen bij Adi le Gué, bekend pedagoge te Franeker. voor concerten, presentaties en concoursen word ik regelmatig gevraagd als begeleider (piano). Het begeleiden is eigenlijk m’n specialiteit en daarnaast is zingen sinds jaren m’n grote passie..!!
Als dirigent ben ik momenteel ( sinds een jaar of 8) werkzaam bij het vrouwenkoor Excelsior te Leeuwarden, vaste pianiste bij het Van Harens Ensemble en binnenkort bij operakoor Amadeus te Leeuwarden en verder losse opdrachten (meer incidenteel) bij diverse koren en/of solisten.
Zo, dit was het wel zo’n beetje.. Laten we proosten op een goede samenwerking!!

Groetnis fan Gelske Bergsma, Alde Leie

'